Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Harmanci vypukol požiar, horela skladová hala

V Harmanci v Banskobystrickom okrese vypukol požiar v nedeľu ráno 9. mája 2021. Plamene zachvátili skladovú halu, v ktorej bol zberový papier. Skladová hala mala rozmery 20 krát 30 metrov. Na miesto prišlo desať hasičov z Banskej Bystrice, dvaja zo Zvolena, štyria z Harmanca a 12 dobrovoľní hasiči z Dolného Harmanca, Starých Hôr a Brusna. V Harmanci pri Banskej Bystrici 9. mája 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Veliteľ zásahu rozdelil požiarovisko na štyri zásahové úseky, na ktorých momentálne hasiči vykonávajú lokalizačné práce, uviedla Katarína Križanová z Prezídia HaZZ.

Harmanec 9. mája (TASR) – V Harmanci v Banskobystrickom okrese vypukol v nedeľu ráno požiar. Plamene zachvátili skladovú halu, v ktorej bol zberový papier. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Skladová hala mala rozmery 20 krát 30 metrov. Na miesto prišlo desať hasičov z Banskej Bystrice, dvaja zo Zvolena, štyria z Harmanca a 12 dobrovoľní hasiči z Dolného Harmanca, Starých Hôr a Brusna.

„Hasiči pomocou výškovej techniky rozoberajú strešnú krytinu haly a pretlakovými ventilátormi odvetrávajú zadymené priestory. Veliteľ zásahu rozdelil požiarovisko na štyri zásahové úseky, na ktorých momentálne hasiči vykonávajú lokalizačné práce,“ uviedla Katarína Križanová z Prezídia HaZZ.

Ako doplnila, hasičom sa požiar haly podarilo lokalizovať v nedeľu popoludní. „Zasahujúci hasiči otvorili strešnú krytinu a pokračujú v hasení z výšky a zvnútra objektu,“ zdôranila.

Petra Greksová, ktorá zabezpečuje komunikáciu spoločnosti, v ktorej v nedeľu horelo, poznamenala, že žiadny zo zamestnancov nebol zranený ani nemal ohrozený život. „Technológia nebola poškodená, z bezpečnostných dôvodov je však výroba aktuálne odstavená. Pre dostatočné zásoby zberového papiera kontinuita výroby a dodávky našim zákazníkom nie sú ohrozené,“ pripomenula.