Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Hlohovci chcú založiť tradíciu silvestrovského putovania s Jašterom

Pohľad na Hlohovec, archívne foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Organizátori upozorňujú, že na akcii sa môžu zúčastniť len osoby, ktoré sú zaočkované, a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali.

Hlohovec/Piešťany 30. decembra (TASR) - Cech vinárov Hlohovecka si svoju poslednú akciu pre verejnosť roku 2021 nechal až na Silvestra. Na piatok 31. decembra pripravil spoločnú prechádzku hlohovskou prírodou nad Jašterom a chcel by ňou založiť tradíciu turistických koncoročných podujatí, informuje o tom za organizátorov na webe mesta Jozef Kertész.

V uplynulých rokoch cech vybudoval viacero náučných turistických a cykloturistických chodníkov v okolí Hlohovca. Na nich je možné okrem pobytu v peknej prírode sa oboznámiť s históriou, faunou a flórou regiónu. Silvestrovskú vychádzku s názvom Silvestrovské putovanie s Jašterom má naplánovanú zhruba na dve a pol hodiny, začne sa o 10.00 h pri rovnomennom penzióne. Organizátori upozorňujú, že na akcii sa môžu zúčastniť len osoby, ktoré sú zaočkované, a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali.

Piešťanský Klub slovenských turistov TJ Bezovec, naopak, tradičný silvestrovský hromadný výstup na Marhát, ktorý máva aj tisícovú účasť, v tomto roku zrušil a jeho organizátori odporúčajú individuálne koncoročné turistické túry.