Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Hlohovci si pripomenú obete prvej svetovej vojny

Foto z archívu. Foto: TASR/AP

Pamätník pred kostolom Všetkých svätých začali v Hlohovci stavať už v roku 1916, betónový monolit na znak úcty obetiam budovali veteráni, ktorí sa vrátili z frontu.

Hlohovec 10. novembra (TASR) – Na deň výročia skončenia prvej svetovej vojny pripravili v Hlohovci spomienku, venovanú obetiam vojnového konfliktu. Uskutoční sa vo štvrtok 11. novembra pri pamätníku na Františkánskom námestí o 17.00 h. Informovala o tom za organizátorov z občianskeho združenia (OZ) Ex libris ad personam Helena Pekarovičová.

Pamätník pred kostolom Všetkých svätých začali v Hlohovci stavať už v roku 1916, betónový monolit na znak úcty obetiam budovali veteráni, ktorí sa vrátili z frontu. Išlo však o stavbu z ich vlastnej iniciatívy, bez pomoci mesta, tak ju po vyčerpaní prostriedkov a možností zastavili a zostala nedokončená. No iba pred niekoľkými rokmi vyhlásilo verejnú zbierku na jeho dokončenie OZ a vďaka pomoci Hlohovčanov a mesta sa pomník podarilo dokončiť. Menný zoznam Hlohovčanov, ktorí padli vo vojnovom konflikte, skompletizovalo Vlastivedné múzeum v Hlohovci.