Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Hlohovci vystavujú Prírodné klenoty Hlohovecka

Ilustračná snímka. Foto: TASR– František Iván

Návštevníci sa môžu zoznámiť s piatimi desiatkami vzácnych rastlín a vyše siedmimi desiatkami živočíchov.

Hlohovec 24. mája (TASR) - Jedovaté rastliny a živočíchy, najpestrejšie druhy motýľov a operencov i najväčšie druhy hmyzu či plazov sú súčasťou výstavy Prírodné klenoty Hlohovecka vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci. Pozrieť si ju možno vo výstavných priestoroch Robotníckeho domu do 4. júna, informoval kurátor Branislav Varga.

"Okolie Hlohovca ako prevažne nížinná poľnohospodárska krajina s hustým osídlením je stáročia značne atakované činnosťou človeka. Napriek tomu tam prežívajú vzácne rastliny a živočíchy. Ich domovom sú najmä pohorie Považský Inovec a mokrade na nive Váhu, ale nájdeme ich aj v poľnohospodárskej krajine, ba dokonca aj v našich domácnostiach," uviedol kurátor.

Návštevníci sa môžu zoznámiť s piatimi desiatkami vzácnych rastlín a vyše siedmimi desiatkami živočíchov. "Okrem toho, že mnohé z nich sú zriedkavé, zaujmú aj svojím vzhľadom či spôsobom života," doplnil Varga. Výstava je zároveň kulisou snímok 19. ročníka festivalu environmentálneho filmu. Niektoré z vystavených rastlín a živočíchov tak môžu ožiť prostredníctvom dokumentov, ktoré si môžu záujemcovia na vyžiadanie pozrieť.