Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Hlohovci vystriedal M. Kollára na poste primátora I. Baranovič

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

V meste sa o primátorské kreslo uchádzala iba táto dvojica uchádzačov, Baranovič získal 3704 a Kollár 3020 voličských hlasov a tak nepokračuje vo svojom treťom volebnom období.

Hlohovec 24. novembra (TASR) – V Hlohovci na základe výsledkov komunálnych volieb prichádza ku zmene na poste primátora. Insígnie odovzdal doterajší primátor Miroslav Kollár víťazovi volebného súboja Ivanovi Baranovičovi, ktorý spolu so 17-členným poslaneckým zborom zložil sľub.

V meste sa o primátorské kreslo uchádzala iba táto dvojica uchádzačov, Baranovič získal 3704 a Kollár 3020 voličských hlasov a tak nepokračuje vo svojom treťom volebnom období.

Prvá časť ustanovujúceho zastupiteľstva sa niesla v znamení rozlúčky s doterajším primátorom, ktorý si vyslúžil u publika dlhotrvajúci potlesk. Kollár povedal, že sa uplynulých osem rokov snažil z Hlohovca urobiť moderné, otvorené a tolerantné mesto, ktoré uznáva vedecký pokrok, rešpektuje ľudské práva a inakosť a má jasno v tom, kde je jeho miesto vo svete. Zloženie zastupiteľstva vníma ako kontinuitu doterajšej práce s dôrazom na otvorenosť a transparentnosť pri výkone verejných funkcií. Za poslancov mu poďakovala staronová poslankyňa Stanislava Brestovanská a za zamestnancov mesta riaditeľka mestského kultúrneho strediska Veronika Moravčíková.

Primátor Baranovič vo svojom vystúpení zdôraznil potrebu súčinnosti s poslaneckým zborom. Povedal, že poslancov vníma ako dôležitých a rovnocenných partnerov a verí v konštruktívnu spoluprácu pri pôsobení pre obyvateľov mesta a tiež vo vzájomný rešpekt. "Čaká nás veľa výziev," konštatoval primátor Hlohovca. Obrátil sa aj na Hlohovčanov byť aktívnymi, povedal, že ich názor preňho bude vždy dôležitý a dvere pre nich bude mať otvorené.

Poslanci potom v pracovnej časti schválili niekoľko organizačných bodov.

Volebná účasť v Hlohovci pri 16.917 oprávnených voličoch bola 40,94 percenta. V zastupiteľstve bude v nasledujúcom období sedem poslancov za Spolu, osem nezávislých, po jednom za SaS a Národnú koalíciu/Nezávislí kandidáti. V zostave sú štyri ženy a 13 mužov.