Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Horných Vesteniciach horeli autá i prístavba domu, príčiny zisťujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Zásah profesionálnych i dobrovoľných hasičov si v pondelok v skorých ranných hodinách vyžiadal požiar viacerých vozidiel a prístavby rodinného domu v Horných Vesteniciach.

Horné Vestenice 15. augusta (TASR) - Zásah profesionálnych i dobrovoľných hasičov si v pondelok v skorých ranných hodinách vyžiadal požiar viacerých vozidiel a prístavby rodinného domu v Horných Vesteniciach (okres Prievidza). Príčiny zisťujú. TASR o tom informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Požiar zasiahol šesť motorových vozidiel, obytný príves a prístavbu rodinného domu, oheň sa postupne ďalej šíril aj do vstupného priestoru rodinného domu. "Profesionálni hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch odpojili objekt od prívodu energií a na hasenie a ochladzovanie požiarom zasiahnutých vozidiel a objektov postupne nasadili štyri hasebné prúdy," opísal Petrík.

Počas hasebných prác príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) podľa neho postupne rozoberali konštrukciu objektov, vykonávali prieskum termovíznou kamerou a priebežne vyhľadávali a likvidovali skryté lokálne ohniská.

Pri zásahu 12 profesionálnym hasičom z Partizánskeho, Prievidze a Trenčína so šiestimi kusmi techniky asistovali aj šiesti členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí Nitrianske Rudno a Skačany s dvomi kusmi techniky.

"Po likvidácii požiaru, krátko pred 6.00 h, požiarisko hasiči opätovne skontrolovali a následne odovzdali majiteľovi. Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal Petrík.