Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

V Hrabičove obnovili kultúrny dom, nájdete tam aj úrad či múzeum

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obnova zahŕňala aj opravu fasády, vonkajšieho schodiska a balkóna nad hlavným vchodom.

Hrabičov 28. júla (TASR) – V Hrabičove v okrese Žarnovica ukončili rozsiahlu rekonštrukciu kultúrneho domu. Objekt, postavený ešte začiatkom 60. rokov uplynulého storočia, bol už dlhší čas v nevyhovujúcom stave, pričom najväčšie problémy mal so strešnou krytinou, cez ktorú doň zatekalo.

"Na časti strechy bol totiž šesťdesiatročný eternit, ktorý už nevyhovoval po všetkých stránkach," povedal TASR starosta Hrabičova Ján Adámik. Rekonštrukcia teda vyriešila tento problém. Obnova zahŕňala aj opravu fasády, vonkajšieho schodiska a balkóna nad hlavným vchodom.

"Už minulý rok sme na kultúrnom dome vymenili všetky okná. Vynaložili sme na to z vlastných zdrojov asi 12.000 eur," pripomenul starosta. Zrealizovaná rekonštrukcia vyšla obec na asi 138.000 eur. Na investíciu si samospráva zobrala úver.

Kultúrny dom slúži podľa Adámika obyvateľom obce na všetko. Je tam nielen spoločenská sála, ale aj obecné múzeum – slovenská izba, obecný byt, sobášna miestnosť a tiež obecný úrad. "V jednej časti sídli aj prevádzka výrobcu bezlepkovej stravy," pripomenul starosta.