Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V Hriňovej bude v druhom kole opäť osem odberných miest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Želáme si, aby nápor ľudí, ktorí chcú využiť možnosť otestovať sa, bol rozložený rovnomerne na obidva testovacie dni, pripomenul primátor.

Hriňová 4. novembra (TASR) – Osem odberných miest chystajú v Hriňovej v Detvianskom okrese počas druhého kola plošného testovania obyvateľstva na ochorenie COVID-19, ktoré bude 7. a 8. novembra. Rovnaký počet odberných miest pripravili v meste aj v prvom kole počas uplynulého víkendu. TASR o tom v stredu informoval primátor Hriňovej Stanislav Horník.

„Počas druhého kola chce samospráva otvoriť pre záujemcov rovnaký počet odberných miest, teda osem v piatich objektoch,“ dodal Horník.

Ako dodal, aj nasledujúcu sobotu a nedeľu sa môže mesto oprieť o zdravotníkov, administratívnych pracovníkov a ďalší personál, ktorý zabezpečuje prevádzku odberných miest. „Niektorí ľudia sa na to dokonca tešia. Znie to neuveriteľne, počas prvého kola na odberných miestach však vznikli aj krásne priateľstvá,“ spomenul.

„Želáme si, aby nápor ľudí, ktorí chcú využiť možnosť otestovať sa, bol rozložený rovnomerne na obidva testovacie dni,“ pripomenul primátor. „Nasadená bude opäť webová aplikácia na zverejňovanie údajov o počte čakajúcich na jednotlivých odberných miestach,“ poznamenal.

V Hriňovej bolo uplynulý víkend k dispozícii osem odberných miest. „Využívali sme priestory dvoch školských telocviční, výrobnú halu v priemyselnom areáli, mestské kultúrne stredisko a mestský štadión,“ ukončil Horník.

Okres Detva sa podľa informácií z ministerstva obrany dostal o jednu stotinu percenta nad celoslovenský priemer a miera pozitívnych testov je tu po prvom kole celoplošného testovania na nový koronavírus 1,07 percenta.