Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Humennom pred začiatkom vykurovania zápasili s poruchami

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Humenská energetická spoločnosť (HES) spustila v týchto dňoch vykurovaciu sezónu 2015/2016. Jej začiatku predchádzali nevyhnutné opravy. Vyžiadali si investíciu vo výške približne 11.000 eur.

Humenné 6. októbra (TASR) - Humenská energetická spoločnosť (HES) spustila v týchto dňoch vykurovaciu sezónu 2015/2016. Jej začiatku predchádzali nevyhnutné opravy. Vyžiadali si investíciu vo výške približne 11.000 eur.

Ako informoval konateľ HES Milan Bavoľár, spomínané opravy sa týkali dvoch závažných porúch. Na ich odstránení pracovali v Humennom niekoľko týždňov. "Počas silnej búrky v septembri udrel blesk do bytových domov na Sídlisku pod Sokolejom a na Sídlisku I, pričom došlo k poškodeniu riadiacich systémov na štyroch domových odovzdávajúcich staniciach tepla a k ich znefunkčneniu. Opravy riadiacich systémov boli veľmi náročné, no dokázali sme ich realizovať do spustenia vykurovania," ozrejmil Bavoľár.

Ďalšiu závažnú poruchu museli energetici odstrániť na horúcovode JUH na Sídlisku III. Miesto havárie bolo na potrubí pod stredom vozovky na Laboreckej ulici. Ide o jednu z najfrekventovanejších komunikácií v Humennom vedúcu k Okresnému súdu a zdravotnému stredisku. "Aby sme neobmedzili premávku na tomto mieste, zvolili sme technicky aj časovo náročnejší spôsob jej odstránenia. Vďaka nemu sme vozovku nemuseli rozkopať a neskomplikovali sme dopravnú situáciu v tejto lokalite," podotkol Bavoľár.

HES zabezpečuje dodávky tepla a teplej vody od výrobcu k odberateľom. Vnútorné rozvody tepla a teplej vody za výmenníkovou stanicou nespravuje spoločnosť, ale ich správca, prípadne vlastník nehnuteľnosti. "V prípade, ak sú teda niekde problémy so zásobovaním, mali by sa odberatelia obrátiť priamo na vlastníka alebo správcu budovy," uzavrel riaditeľ HES.