Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Humennom rozbiehajú vykurovaciu sezónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Pavelek

Odberateľov tiež žiada, aby si skontrolovali tesnosť vnútorných rozvodov a termostatické ventily na vykurovacích telesách.

Humenné 21. septembra (TASR) - Humenská energetická spoločnosť (HES) začína s postupným nábehom vykurovania u svojich zmluvných odberateľov. Mesto Humenné o tom informuje na webovej stránke.

"Vzhľadom na súčasnú zložitú situáciu na trhu s cenami elektriny a plynu, odporúčame všetkým spotrebiteľom tepla, aby vykurovanie bytov bolo hospodárne, rovnako aj spotreba teplej vody," uvádza.

Odberateľov tiež žiada, aby si skontrolovali tesnosť vnútorných rozvodov a termostatické ventily na vykurovacích telesách. Vlastníkom bytov odporúča, aby si počas týchto dní na všetkých vykurovacích telesách, resp. radiátoroch otvorili ventily naplno. Umožnia tým ich odvzdušnenie a dosiahnutie plnej funkčnosti. "Potom je možné ventil regulovať," dodáva HES.

Podľa nej je v niektorých prípadoch možné odvzdušniť radiátor priamo v byte, alebo sa celá stúpačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí. Zabezpečením uvedených úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek sa podľa HES umožní efektívny a plynulý nábeh ústredného kúrenia.