Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Humennom sa realizujú viaceré investičné akcie, dominuje cyklomost

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

S budovaním lávky pre peších a cyklistov cez rieku Laborec radnica začala vlani v novembri a dokončená by mala byť v novembri tohto roku.

Humenné 17. marca (TASR) - Mesto Humenné realizuje aktuálne viaceré investičné akcie. Ako informuje na webstránke mesta Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu, dominuje im cyklomost a regenerácia vnútroblokov.

S budovaním lávky pre peších a cyklistov cez rieku Laborec radnica začala vlani v novembri a dokončená by mala byť v novembri tohto roku. Rozpočet stavby je 1,89 milióna eur, z toho 95 percent tvoria eurofondy a päť percent sú mestské finančné zdroje.

"Lávka má zrealizované zemné práce. Aktuálne prebieha čakacia skúška na vyhodnotenie únosnosti mikropilót, následne sa bude pokračovať vo vŕtaní a ich ďalšom osadení, ako aj výstuže a betonáži mostných opôr. Práce sa budú týkať aj výstavby chodníka," uviedol Škuba.

Rekonštrukcia spevnených plôch priepustnými polovegetačnými tvárnicami na uliciach Laborecká, Mierová, Sokolovská a Duchnovičova má byť ukončená v apríli. Celkové náklady predstavujú 197.021 eur, z toho financovanie z eurofondov je približne 187.000 eur a sumou 10.000 eur prispelo mesto.

Z eurofondov mesto realizuje i výstavbu chodníkov na uliciach Valaškovská a Čapajevova, novej miestnej komunikácie k základnej škole v osade Podskalka a predĺženie chodníka pozdĺž štátnej cesty Humenné – Porúbka. Projekt má byť ukončený v apríli. Celkový rozpočet je 177.024 eur. Eurofondy predstavujú sumu približne 152.500 eur a mesto prispelo z vlastných zdrojov sumou približne 24.500 eur.

V máji má byť ukončená rekonštrukcia ciest a chodníkov v meste za 420.000 eur z mestských zdrojov.

Regenerácia vnútroblokov na Laboreckej a Dobrianskeho ulici má byť dokončená v auguste. Rozpočet stavby je vo výške 610.000 eur, z toho 95 percent je financovaných z eurofondov a zvyšnou časťou prispelo mesto. Regenerácia vnútroblokov na Nemocničnej a Družstevnej ulici má byť ukončená v tomto roku, pri rovnakom podiele financovania je celkový rozpočet stavby 405.000 eur.

Na rozšírenie kamerového systému vo viacerých lokalitách mesta, ktoré má byť zrealizované v tomto roku, mesto použije z vlastných zdrojov 45.000 eur.