Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Humennom prepadli večierku, došlo aj k streľbe

Foto: TASR/KRPZ v Prešove

Na základe získaných informácií vytvorila polícia identikity oboch páchateľov.

Humenné 22. októbra (TASR) - V jednej z humenských večierok sa počas uplynulého víkendu strieľalo. V sobotu 20. októbra ju lúpežne prepadli dvaja muži. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin lúpeže, za ktorý hrozí oboch páchateľom sedem až 12 rokov väzenia.

Foto: TASR/KRPZ v Prešove
Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove Daniel Džobanik, dvaja muži vošli do priestorov spomínanej večierky v sobotu približne o 22.30 h. Po tom, ako si kúpili dva balíčky žuvačiek, jeden z páchateľov povedal predavačke aby vyprázdnila obsah zásuviek registračnej pokladne.

"Keď na jeho požiadavku nereagovala, z oblečenia vybral krátku guľovú zbraň a vystrelil do tovaru v regáli za pultom, pričom trafil fľašu s pivom, ktorá sa následne rozbila. Nato predavačka otvorila zásuvku na registračnej pokladni, druhý muž sa naklonil cez pult a zo zásuvky vybral bankovky," priblížil Džobanik.

Ako ďalej uviedol, po dodatočnej kontrole pokladne páchateľmi obaja muži z predajných priestorov odišli. "Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na najmenej 200 eur. Páchatelia neboli maskovaní a nemali rukavice," doplnil krajský policajný hovorca.

Na základe získaných informácií vytvorila polícia identikity oboch páchateľov. Muži zákona preto žiadajú verejnosť, aby ich v prípade akýchkoľvek informácií, ktoré by viedli k stotožneniu páchateľov, prípadne poznatkom o ich pobyte či pohybe, kontaktovala na ktoromkoľvek obvodnom oddelení PZ alebo na známom telefónnom čísle 158.