Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V humenskom mestskom zastupiteľstve bude jeden nezávislý kandidát

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za koalíciu Smer-SD, Život a SNS boli zvolení Jana Vaľová, Marianna Trebišovská, Milan Kulik, Radovan Chovanec a Peter Čičvák.

Humenné 2. novembra (TASR) - V mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Humennom bude jeden nezávislý kandidát. Rovnako po jednom zástupcovi budú mať strany Úsvit, KSS a SOM Slovensko. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov sobotňajších (29. 10.) komunálnych volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Ako nezávislý kandidát uspel Ivo Hopta, za stranu Úsvit Luciána Hoptová, za KSS Anna Sotaková a za SOM Slovensko Michal Druga.

Za koalíciu Smer-SD, Život a SNS boli zvolení Jana Vaľová, Marianna Trebišovská, Milan Kulik, Radovan Chovanec a Peter Čičvák.

Koalíciu KDH a Za ľudí budú zastupovať Michal Babin, Martin Lichman, Jozef Mocák, Lukáš Jeňo a Ondrej Babjarčík.

Štyria poslanci sú za stranu Hlas-SD, konkrétne Františka Mudra, Vladimír Kičik, Ján Voloch a Dušan Sukovský. Rovnako štyria poslanci uspeli s podporou koalície Spolu, SaS, ODS, OĽANO, Šanca, Progresívne Slovensko, OKS, DS, Zmena zdola a DÚ. Sú nimi Andrej Bača, Simona Čerevková, Danka Pavlíková a Silvia Cukrovaná. Za stranu Skúsme to inak boli zvolení Alena Židová a Mária Cehelská.

Primátorom Humenného sa stal Miloš Meričko. Získal 4575 hlasov, čo je 50,14 percenta. Porazil Stanislava Onderišina, ktorý získal 2685 hlasov, čo predstavuje 29,42 percenta.