Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Jablonici jazdil kolobežkár s viac ako 3 promile alkoholu v dychu

Snímka z miesta priestupku. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Počas služby zbadali policajti na hlavnej ceste muža, ktorý počas jazdy náhle zišiel e-kolobežkou mimo vozovky a spadol do trávy.

Jablonica 20. augusta (TASR) - Dopravní policajti riešili v piatok (19. 8.) okolo poludnia kolobežkára v obci Jablonica v okrese Senica, ktorý jazdil na e-kolobežke s viac ako tromi promile alkoholu v dychu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Počas služby zbadali policajti na hlavnej ceste muža, ktorý počas jazdy náhle zišiel e-kolobežkou mimo vozovky a spadol do trávy. "Ihneď sa za ním rozbehli, aby mu poskytli potrebnú pomoc. Vzápätí však zistili, že muž nespadol z dôvodu nepozornosti, ale preto, lebo na e-kolobežku vysadol opitý. Podrobili ho teda dychovej skúške, ktorej výsledok sa vyšplhal na 1,54 miligramu na liter alkoholu. V prepočte je to 3,21 promile," uviedla Antalová.

Ďalšiu jazdu mužovi policajná hliadka zakázala. "V súčasnosti policajti vykonávajú vo veci šetrenie, či vzhľadom na parametre stroja už nejde o elektrickú kolobežku, ale o malý motocykel, na ktorý je potrebné príslušné vodičské oprávnenie. V prípade, ak sa táto skutočnosť potvrdí, budeme muža stíhať pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila krajská policajná hovorkyňa.