Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Jasenovej na Orave našli muníciu z druhej svetovej vojny

Snímka nálezu. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline zaistil na mieste náboje, granáty aj zásobníky.

Jasenová 2. júla (TASR) – Muníciu z druhej svetovej vojny našli v stredu v Jasenovej v okrese Dolný Kubín. Pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline zaistil na mieste náboje, granáty aj zásobníky. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Do príchodu pyrotechnika miesto zabezpečovala hliadka z Obvodného oddelenia PZ Dolný Kubín spoločne s miestnymi dobrovoľnými hasičmi," uviedli policajti.

Upozornili na nebezpečenstvo, hroziace pri neodbornej manipulácii s nájdenou muníciou. "Napriek veku je takáto munícia zvyčajne plne funkčná a pri laickej manipulácii dochádza aj k fatálnym následkom, prípadne k ťažkým zraneniam. Samotné vyhľadávanie, ako aj prechovávanie nájdenej munície nie je dovolené," zdôraznili policajti.

"V prípade nálezu podozrivých predmetov žiadame občanov, aby bezodkladne kontaktovali políciu na linke 158 alebo na najbližšom útvare PZ. Miesto je potrebné označiť a s podozrivým predmetom žiadnym spôsobom nemanipulovať. Polícia preverí, či ide o muníciu a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe jej zlikvidovania," vysvetlili policajti.