Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

UVIAZLI NA LANOVKE: V Jasenskej doline sa zasekli desiatky ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Na miesto povolali päť hasičských jednotiek, evakuačný autobus a lezeckú skupinu Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a sanitné vozidlo.

Žilina 27. januára (TASR) – Turčianski hasiči zasahovali v stredu (26. 1.) večer v lyžiarskom stredisku Jasenská dolina. Po technickej poruche zostalo na sedačkovej lanovke približne 100 ľudí. Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Jaroslava Kapusniaka prevádzkovateľ poruchu odstránil a lyžiari sa z lanovky dostali po obnovení prevádzky bez zranení.

Na miesto podľa Kapusniaka povolali päť hasičských jednotiek, evakuačný autobus a lezeckú skupinu Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a sanitné vozidlo. "Výjazd sme vykonali po ohlásení o 19.40 a lanovku sa podarilo spustiť po 20.15 h," doplnil.

Tím lyžiarskeho strediska na sociálnej sieti poďakoval lyžiarom za pochopenie a postoj k nepríjemnej udalosti. "Lanovka mala technickú poruchu. Robili sme maximum, snažili sme sa poruchu čím skôr odstrániť, ale trvalo to dlhšie, čo spôsobilo uviaznutým lyžiarom nepríjemné čakanie. Nakoniec všetko dobre dopadlo a mohli sa v bezpečí dostať dole. Za nepríjemnosť sa ospravedlňujeme, všetkých návštevníkov, ktorých sa táto situácia týkala, odškodníme," uviedol.