Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Karlovej Vsi budú opravy škôl a škôlok pokračovať aj v septembri

Z dôvodu väčšej náročnosti opráv škôl a škôlok v bratislavskej Karlovej Vsi sa rekonštrukcia presúva na neskoršie obdobie.

Bratislava 3. septembra (TASR) – V bratislavskej Karlovej Vsi sa časť plánovaných letných opráv škôl a škôlok musela posunúť na neskoršie obdobie. Dôvodom bola väčšia náročnosť opráv oproti pôvodným predpokladom a tiež povinnosti pri verejnom obstarávaní. Práve pri verejnom obstarávaní sa však podarilo mestskej časti ušetriť nemalé finančné prostriedky.

"Počas prázdnin sa hlavne vymieňali okná. Napríklad na Spojenej škole na Tilgnerovej ulici, kde sa v lete dokončila kompletná výmena okien na celej škole," informoval TASR prednosta Miestneho úradu v Karlovej Vsi Rastislav Velček. "Pokračovali aj práce pri výmene okien na ZŠ Majerníkova, kde sa však rekonštrukcia predĺžila," uviedol Velček s tým, že dôvodom bolo opakované vyhlásenie verejnej súťaže, nakoľko prvý víťaz neuzavrel zmluvu s mestskou časťou. "Práce budú tak ukončené do 15. septembra, vyučovanie však bude prebiehať bez rušivých vplyvov."

K posunu plánovaných opráv prišlo aj v prípade opravy kanalizácie v MŠ Suchohradská. Celkové poškodenie stavby sa totiž ukázalo väčšie, ako sa pôvodne predpokladalo. "Stav poškodenia musel napokon zhodnotiť statik, ktorý určí aj presný postup prác, aby nedošlo k znehodnoteniu stavby," informoval Velček.

V priebehu septembra takisto príde k výmene okien v materských školách na uliciach Kolískova, Majerníkova a Ľudovíta Fullu na Dlhých dieloch. Počas leta ukončila mestská časť v tomto prípade verejné obstarávanie. Výber dodávateľa sa realizoval prostredníctvom elektronickej aukcie, ktorá umožňuje súťaženie o najnižšiu cenu v rovnakom čase.

"Rozdiel medzi jednotlivými ponukami bol obrovský – kým najvyššia cena bola až 97.000 eur, nám sa podarilo získať ponuku za 66.000 eur," prezradil Velček. Aj vďaka tejto skúsenosti chce podľa jeho ďalších slov mestská časť používať elektronickú aukciu v budúcnosti všade tam, kde to bude možné, keďže je to výrazný nástroj na znižovanie ceny dodávateľských služieb. "Veríme preto, že dôjde k zjednodušeniu administrácie celého procesu obstarávania na základe novej legislatívy, ktorá sa pripravuje," uviedol v tejto súvislosti Velček.