Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Karlovej Vsi otvoria environmentálne komunitné centrum

Na archívnej snímke bratislavské sídlisko Dlhé diely v Karlovej Vsi . Foto: TASR/Michal Svítok

Centrum má vzdelávať deti a študentov v environmentálnej oblasti, radiť bytovým správcom či spoločenstvám pri obnove obytných a verejných budov.


Bratislava 1. októbra (TASR) - V priestoroch Základnej školy Alexandra Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch otvoria v pondelok (3. 10.) Komunitné vzdelávacie centrum pre klímu a biodiverzitu. Mestská časť Bratislava-Karlova Ves ho zriaďuje s cieľom podporovať komunitný život a vzdelávanie verejnosti o problematike zmeny klímy.

"Súčasťou centra bude prezentačná miestnosť i náučný chodník s interaktívnymi modelmi približujúcimi opatrenia na adaptáciu i zmiernenie negatívnych dosahov klimatickej zmeny," uviedol hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Centrum má podľa neho vzdelávať deti a študentov v environmentálnej oblasti, radiť bytovým správcom či spoločenstvám pri obnove obytných a verejných budov. Odbornej komunite má zasa poskytnúť platformu na vymieňanie si vedomostí a skúseností, neformálnym skupinám priestor na stretnutia a výmenu skúseností pri organizovaní environmentálnych aktivít.

Centrum bolo podporené z dotačných programov Deliver (program LIFE) a Mitadapt (Granty EHP a Nórska).