Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Karlovej Vsi pribudnú ďalšie kvitnúce lúky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pestrofarebný voňavý koberec, lákajúci hmyz a motýle, by mali priniesť aj vysadené trvalkové lúčne druhy kvetov na briežku Čavojského ulice.

Bratislava 24. mája (TASR) - Ku kvitnúcej lúke, ktorú vysadili v roku 2019 v parku na Kemplenovej ulici, pribudnú v Karlovej Vsi ďalšie. Informuje o tom bratislavská mestská časť na svojom webe.

Pestrofarebný voňavý koberec, lákajúci hmyz a motýle, by mali priniesť aj vysadené trvalkové lúčne druhy kvetov na briežku Čavojského ulice. "Podporili sme kvitnúce druhy a ostáva dúfať, že margarétky, šalvie a iné druhy lúčnych kvetov z úhorov Bielych Karpát už tento rok zakvitnú,“ informovala Katarína Klímová z Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia (BROZ).

V mestskej časti rozšírili a novým kvetenstvom doplnili aj lúku pri vstupe do Parku SNP v Líščom údolí, kde v roku 2017 realizovali prvý pokus o takýto projekt.

"Ďalšie rozkvitnuté lúky postupne pribudnú na Karloveskej ulici pri Spojenej škole Sv. Františka z Assisi, pri kostole na Námestí sv. Františka a na Segnerovej ulici,“ informoval hovorca mestskej časti Branislav Heldes. Pripomenul, že projekt kvitnúcich lúk je financovaný v rámci programu Interreg V-A SK-AT.