Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Karloveskom centre kultúry zrekonštruujú javisko i svetelný park

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Okrem javiska obmenia aj svetelný park, nové budú rotačné reflektory, napájacie systémy, vymení sa tiež svetelný pult.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Staré javisko v Karloveskom centre kultúry (KCK) prejde počas novembra rekonštrukciou. "Mestská časť Bratislava-Karlova Ves do nej investuje 23.380 eur," informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Okrem javiska obmenia aj svetelný park, nové budú rotačné reflektory, napájacie systémy, vymení sa tiež svetelný pult. Karlova Ves získala na rozvoj kultúrnej infraštruktúry podporu 8000 eur z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

"Vďaka kombinácii rekonštruovaného javiska a nového osvetlenia budú kultúrne akcie v KCK nielen v technicky kvalitnejšom, ale aj vizuálne krajšom prostredí. Doterajší svetelný park bol z hľadiska multižánrových podujatí nevyhovujúci a nespĺňal nároky na profesionálnu scénu," uviedla vedúca oddelenia kultúry Adriana Majka.

Ročná návštevnosť KCK, ktoré má kapacitu 250 miest, je približne 15.000 návštevníkov. Od roku 2015 zrealizovala mestská časť v objekte na Molecovej ulici viacero rekonštrukcií - vymenila sa v ňom elektrika, pribudli nové zvukové panely, revitalizáciou prešli aj podlahy, kompletná zvuková aparatúra, pribudli nové stoličky, nová šatňa, fasáda aj okná.