Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Audio sprievodcu v ukrajinčine má Katedrála sv. Martina v Bratislave

Na snímke pohľad na mestskú časť Bratislava - Staré Mesto. Vpravo v pozadí Bratislavský hrad, pod ním Katedrála sv. Martina, uprostred v pozadí Most SNP, Bratislava. Foto: TASR/Marko Erd

Doteraz boli v katedrále dostupné okrem slovenského jazyka nahrávky aj v anglickom, nemeckom, francúzskom, španielskom, poľskom, maďarskom, ruskom, talianskom a gréckom jazyku.

Bratislava 1. septembra (TASR) - V Katedrále sv. Martina v Bratislave je pre návštevníkov k dispozícii audio sprievodca, ktorý je najnovšie dostupný aj v ukrajinskom jazyku. Ukrajinčina je jedenásty jazyk v poradí, ktorý majú návštevníci tejto duchovnej a kultúrnej pamiatky hlavného mesta možnosť využiť. Informuje o tom na svojom webe Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Doteraz boli v katedrále dostupné okrem slovenského jazyka nahrávky aj v anglickom, nemeckom, francúzskom, španielskom, poľskom, maďarskom, ruskom, talianskom a gréckom jazyku. Uvedenie ukrajinčiny urýchlil aj vojnový konflikt.

Návštevníci katedrály majú k dispozícii celkovo 52 minút odborného textu rozdeleného do 32 stanovíšť v chráme a v bezprostrednom okolí. Vďaka nemu sa turisti lepšie oboznámia s dejinami chrámu a Bratislavy.