Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Kežmarku opäť spustili mobilný odber krvi

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Odbery v Kežmarku zatiaľ plánujú raz do mesiaca a verejnosť budú vždy informovať prostredníctvom webovej stránky a sociálnych sietí.

Kežmarok 26. septembra (TASR) - Levočská nemocnica opäť spustila mobilný odber krvi v Kežmarku, v rámci pondelkového odberu darovalo deväť Kežmarčanov viac ako štyri litre tejto vzácnej tekutiny. "Odberné miesto je na Ulici Dr. Fischera v budove pohotovosti. Ďalší odber je plánový o mesiac a to 24. októbra," uviedol primár transfúziologického oddelenia levočskej nemocnice Rastislav Osif.

Dodal, že odbery v Kežmarku zatiaľ plánujú raz do mesiaca a verejnosť budú vždy informovať prostredníctvom webovej stránky a sociálnych sietí. Neskôr je cieľom robiť odbery dvakrát mesačne.

"Pozitívom je, že nemocnice si navzájom pomáhajú, komunikujú a efektívne využívajú synergické efekty zdravotníckych zariadení spišského klastra. Vďaka patrí hlavne darcom, ktorí prišli, bez nich by sme nemohli existovať. Každá kvapka je dôležitá a tešíme sa na ďalší odber v Kežmarku," uzatvára Osif.