Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Kežmarskej nemocnici aktuálne leží 12 pozitívnych pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková doplnila, že v januári nemocnica mení časový harmonogram vakcinačného centra a pre záujemcov sprístupňuje štvrtok ako deň navyše.

Kežmarok 10. januára (TASR) - Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku sa v súčasnosti stará o 12 pacientov pozitívnych na COVID-19, z ktorých dvaja potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie a jeden podporu high-flow. „Zaznamenali sme pokles o jedného pacienta. Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení sa staráme aj o covid pozitívnu tehotnú pacientku. Začiatkom tohto týždňa evidujeme pozitivitu na ochorenie COVID-19 aj v prípade piatich kolegov z našej nemocnice,“ informovala námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť nemocnice Lýdia Wikarská.

Minulý týždeň sa vo vakcinačnom centre nemocnice podalo 516 dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19. Najvyšší záujem evidujú kežmarskí zdravotníci pri tretej dávke, ktorá bola podaná 328 záujemcom. Vakcinačné centrum je v prevádzke v budove polikliniky na Hviezdoslavovej ulici a proti ochoreniu COVID-19 sa očkuje len vakcínou od Pfizer/BioNTech.

Na Ulici Dr. Daniela Fischera nemocnica prevádzkuje mobilné odberové miesto. Počas minulého týždňa tam vykonali takmer 800 antigénových testov, pričom pozitivita bola na úrovni 2,51 percenta. V prípade PCR testov to bolo viac ako 33 percent zo 455 vzoriek.

Hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková doplnila, že v januári nemocnica mení časový harmonogram vakcinačného centra a pre záujemcov sprístupňuje štvrtok ako deň navyše. „Posledný záujemca by mal prísť najneskôr 15 minút pred ukončením pracovnej doby. Časový harmonogram centra je pravidelne aktualizovaný v úvode webovej stránky v sekcii informácie o očkovaní,“ uzatvára Pavliková.