Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V kežmarskej nemocnici už môže byť pri pôrode aj otec dieťaťa

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Počet narodených detí v kežmarskej nemocnici od začiatku roku dosiahol číslo 317, počas obdobia pandémie sa narodilo 175 detí.

Kežmarok 14. mája (TASR) – V kežmarskej nemocnici opätovne povolili v týchto dňoch prítomnosť otca dieťaťa alebo inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel, ktorá nemocnicu spravuje.

Sprevádzajúca osoba pri pôrode alebo počas pobytu matky v nemocnici však musí splniť niekoľko podmienok. „V prvom rade musí mať negatívnu epidemiologickú anamnézu na ochorenie COVID-19 a nemôže mať znaky akútnej infekcie dýchacích ciest. Samozrejmosťou je tiež používanie osobných ochranných pomôcok, teda rúška, jednorazového plášťa, a dodržiavanie hygieny rúk,“ vysvetľuje primárka jednodňovej zdravotnej starostlivosti a centrálnych operačných sál Lýdia Wikarská. Hovorkyňa dopĺňa, že sprievodná osoba sa zároveň môže zdržiavať iba v izbe určenej na pobyt a jej pohyb po oddelení musí byť vzhľadom na bezpečnostné opatrenia minimalizovaný.

Počet narodených detí v kežmarskej nemocnici od začiatku roku dosiahol číslo 317, počas obdobia pandémie sa narodilo 175 detí.