Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V komárňanskej nemocnici už zaočkovali stovky zdravotníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica v Komárne je jedným z vakcinačných centier a po vlastných zamestnancoch už začína očkovať aj ďalšie skupiny zdravotníkov.

Komárno 14. januára (TASR) – V komárňanskej nemocnici zaočkovali voči ochoreniu COVID-19 viac ako 500 zdravotníkov. Ďalších 120 záujemcov o očkovanie, ktorí sa objednali na portáli korona.gov.sk, dostane vakcínu vo štvrtok. „Na ďalšie dni evidujeme ešte voľné kapacity,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Nemocnica v Komárne je jedným z vakcinačných centier a po vlastných zamestnancoch už začína očkovať aj ďalšie skupiny zdravotníkov. „Sme na to dobre pripravení. Máme vytvorené tri vakcinačné ambulancie, dostatok vakcín, ihiel aj striekačiek. Očkovanie prebieha v zmysle platných pokynov ministerstva zdravotníctva,“ povedal Jaška.

Ako pripomenul, očkovanie voči ochoreniu COVID-19 je dobrovoľné, bezplatné a takmer bezbolestné. Realizuje sa v dvoch fázach s odstupom 21 dní. "Keďže striktne dodržujeme pokyny ministerstva zdravotníctva, všetkým záujemcom, ktorí sa registrovali na korona.gov.sk, dávame vyplniť aj čestné vyhlásenie o pravdivosti údajov. Nemocnice nemajú právomoc preverovať pravdivosť zadaných údajov a toto je spôsob dodatočnej ochrany, že zaregistrovaní záujemcovia sú skutočne len zo stanovených skupín zdravotníkov," vysvetlil Jaška.