Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Komárne sú s ľudovým kúpaliskom spokojní

Ilustračné foto Foto: TASR

Prevádzkovanie ľudového kúpaliska bez zbytočných veľkých investícii cenovo vyhovuje aj sociálne slabším rodinám.

Komárno 16. júla (TASR) - Termálne kúpalisko v Komárne sa podľa posledných hospodárskych výsledkov dá prevádzkovať tak, že nebude prinášať stratu pre mesto. Pre TASR to povedal zástupca primátora mesta Komárno Vojtech Szabó. Podľa jeho slov kúpalisko prevádzkuje príspevková organizácia mesta Comora servis a ako vyplýva zo spätných informácií návštevníkov, zariadenie sa na sezónu pripravilo dobre.

"Ak príde záujemca s konkrétnym podnikateľským zámerom, možno sa zmení aj tvár kúpaliska. Uvažovali sme aj nad tým, či vytvoriť akvapark s wellnessom, ale zatiaľ to vyzerá tak, že terajšie riešenie, prevádzkovanie ľudového kúpaliska aj cenovo vyhovuje obyvateľom, ktorí sú veľmi spokojní," povedal Szabó s tým, že mesto na rekonštrukciu a ďalší rozvoj nemá finančné prostriedky.

Ako viceprimátor uviedol, spoločnosť Comora servis dala areál do poriadku, bez zbytočných veľkých investícií, a tak kúpalisko je cenovo vyhovujúce aj pre sociálne slabšie rodiny. "Túto letnú sezónu určite dokončíme v tomto režime. Potom pravdepodobne vypíšeme verejnú súťaž," ozrejmil Szabó. Dodal, že podľa zámerov samosprávy by bolo dobré kúpalisko skôr dlhodobo prenajať ako predať.

"Chceme doriešiť aj ďalší osud niekoľko rokov chátrajúcej budovy v Parku Anglia, ktorá sa nachádza v susedstve kúpaliska. Obytný dom, byty bývalých dôstojníkov sovietskej armády nemajú okná, dvere, objekt sa nachádza v dezolátnom stave," konštatoval a pripomenul, že mesto má v budove len minoritnú časť, 33 percent, kým väčšina patrí súkromnému majiteľovi. "Prednedávnom sme získali od Nitrianskeho samosprávneho kraja objekt bývalej polikliniky. Na jej využitie plánuje vypísať tiež verejnú súťaž. Možno sa nájde investor, ktorý by všetky objekty, kúpalisko, budovu Anglia parku a bývalú polikliniku, vedel súčasne využiť na rovnaké ciele, popri kúpaní na ubytovacie kapacity, či to už bude hotel, liečebný dom alebo iné možnosti," objasnil Szabó.