Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO: V Košeci vytvorili najväčší adventný veniec na Slovensku

Na snímke prvá adventná sviečka je rozsvietená na najväčšom adventnom venci na Slovensku, 27. novembra 2022 v obci Košeca. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Certifikát ako potvrdenie o platnosti rekordu prevzal z rúk komisára starosta obce Radomír Brtáň.

Košeca 28. novembra (TASR) – Obec Košeca v Ilavskom okrese sa zapísala do Knihy slovenských rekordov. Vytvorili najväčší adventný veniec. TASR o tom informoval Igor Svítok zo spoločnosti Slovenské rekordy.

"Po viac ako týždňovej práci na adventnom venci získala Košeca v prvú adventnú nedeľu certifikát z Knihy slovenských rekordov. Podarilo sa im prekonať doterajší rekord, ktorý mal hodnotu 17,85 metra. Veniec z Košece má priemer 36,20 metra a požehnal ho farár Ján Čepela," uviedol Svítok.

Ako dodal, Košečania zhotovili veniec v amfiteátri obdobnou technikou ako predošlé diela. Obvodový múr amfiteátra pokryli súvislou vrstvou čečiny, ozdobili svetelnými reťazami a vianočnými ozdobami. Prispeli nimi tamojšia škola, obecný úrad, ale i samotní obyvatelia obce.

Certifikát ako potvrdenie o platnosti rekordu prevzal z rúk komisára starosta obce Radomír Brtáň. Na venci vzápätí rozsvietili prvú adventnú sviečku.