Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V Košiciach bude veľkokapacitné odberové miesto na COVID-19 v DPMK

Na archívnej snímke testovanie drive-in na letisku v Košiciach v nedeľu poobede 1. novembra 2020. Foto: TASR – Milan Kapusta

Veľkokapacitné odberové miesto v priestoroch umyvárne DPMK bude slúžiť peším pacientom aj tým, ktorí prídu osobným automobilom.

Košice 4. novembra (TASR) - Veľkokapacitné odberové miesto v Košiciach určené na testovanie na ochorenie COVID-19 bude od štvrtka (5. 11.) na Bardejovskej 6 v priestoroch Dopravného podniku mesta Košice (DPMK). Veľkokapacitné odberové miesto na Ipeľskej 1 už nebude v prevádzke. Informovala o tom v stredu Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice.

Nový priestor zriadila UNLP v spolupráci s mestom a DPMK. V minulých dňoch tam realizovali potrebné úpravy a značenia tak, aby sa vo štvrtok mohlo testovanie naplno rozbehnúť. "Keďže ide sčasti o kryté priestory, nové miesto na Bardejovskej zaručí väčší komfort nielen pre pacientov, ale aj pre odberové tímy. Tie museli počas sychravých dní pracovať na daždi, čo sťažovalo výkon ich práce," uviedol výkonný riaditeľ nemocnice Peter Kizek.

Veľkokapacitné odberové miesto v priestoroch umyvárne DPMK bude slúžiť peším pacientom aj tým, ktorí prídu osobným automobilom. Výtery na RT-PCR testovanie na prítomnosť ochorenia COVID-19 budú v nezmenených časoch, teda pondelky až nedele od 9.00 do 12.00 h. "V prípade veľkého náporu pacientov budeme tieto časy rozširovať," informovala Ivana Vaněková z komunikačného oddelenia UNLP.