Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

V Košiciach budú cez víkend tri odberné miesta

Na archívnej snímke testovanie drive-in na letisku v Košiciach v nedeľu poobede 1. novembra 2020. Foto: TASR – Milan Kapusta

Odberové tímy budú vykonávať testovanie počas oboch víkendových dní od 8.00 h až do 20.00 h.

Košice 6. novembra (TASR) – Aj keď sa druhé kolo celoplošného testovania na nový koronavírus v Košiciach nemusí uskutočniť, počas víkendu (7. 11. – 8. 11.) záujemcov bezplatne otestujú antigénovými testami na troch odberných miestach. Mesto o tom informuje na svojej stránke.

Bezplatné testovanie spustí v spolupráci s okresným úradom a mestskou časťou (MČ) Nad jazerom. Všetky finančné náklady bude znášať magistrát. Záujemcov otestujú vo Výmenníku Važecká, na parkovisku pri obchodnom centre na ulici Napájadlá 1/D a pri magistráte. Ako pripomenul hovorca mesta Vladimír Fabian, odberové tímy budú vykonávať testovanie počas oboch víkendových dní od 8.00 h až do 20.00 h.

Cieľom je vyjsť v ústrety tým, ktorí sa z rôznych dôvodov potrebujú otestovať a prekročiť hranice okresu. „V uplynulých dňoch sme dostávali desiatky podnetov od obyvateľov, ktorí potrebovali ísť cez víkend alebo v priebehu budúceho týždňa pracovne alebo služobne do okresov, v ktorých je horšia epidemiologická situácia ako u nás a počty infikovaných prevyšujú 0,7 percenta,“ uviedli primátor Jaroslav Polaček a starostka MČ Lenka Kovačevičová s tým, že tým uľahčia napríklad aj dochádzanie za príbuznými, o ktorých je potrebné sa postarať.