Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Košiciach má vzniknúť skladovo-výrobná hala za 10 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Riešené územie dosahuje výmeru takmer 48.000 štvorcových metrov, pričom nízkopodlažná hala má mať rozmery približne 193 krát 145 metrov.

Košice 25. mája (TASR) - Neďaleko priemyselného parku pri košickom letisku má vzniknúť skladovo-výrobná hala, má byť súčasťou pripravovaného logistického areálu CTP II Košice Pereš. Celkové náklady stavby haly predstavujú okolo 10 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru firmy CTPark, ktorá ho predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Riešené územie dosahuje výmeru takmer 48.000 štvorcových metrov, pričom nízkopodlažná hala má mať rozmery približne 193 krát 145 metrov. Tvoriť ju budú priestory skladovej plochy, administratívno-sociálnych vstavkov a priestory na ľahkú priemyselnú výrobu.

Výroba má zahŕňať montážne práce a kompletizačné činnosti. Orientované budú na montáž vnútorného vybavenia automobilov, zostavovanie celkov z elektronických prvkov a montáž domácich spotrebičov - bielej elektroniky.

"Užívateľom navrhovanej činnosti bude budúci nájomník na základe nájomnej zmluvy s prevádzkovateľom. Vo vyhradených priestoroch navrhovanej činnosti sa počíta s vytvorením pracovných miest približne pre 200 zamestnancov," uvádza firma vo svojom zámere.

Počíta aj s vytvorením 110 parkovacích stojísk pre osobné autá, desiatich pre nákladné vozidlá a v areáli má byť aj 12 prekladísk.