Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Košiciach otvorili 53 MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta

Na snímke deti skladajú lego v materskej škole Park Tatranská 23 v Košiciach 14. januára 2021. Na základe rozhodnutia ministra školstva SR s účinnosťou od 11. 1. 2021 sa prerušuje školské vyučovanie v školách okrem materských škôl pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti. Foto: TASR - František Iván

Podľa magistrátu je ich obsadenosť na úrovni približne 18 percent.

Košice 14. januára (TASR) – V Košiciach je otvorená väčšina materských škôl (MŠ) v pôsobnosti mesta. Pre TASR to uviedol hovorca magistrátu Vladimír Fabian. „K dispozícii sú deťom rodičov z prvej línie, ale aj tým, ktorí musia chodiť do práce,“ spresnil s tým, že počas budúceho týždňa by chceli fungovať v rovnakom režime.

V súčasnosti je otvorených 53 z 56 MŠ. Podľa jeho slov je ich obsadenosť na úrovni približne 18 percent. „V pondelok (11. 1.) boli zatvorené dve MŠ, v stredu (13. 1.) pribudla ďalšia. Dôvodom je nedostatok detí. Aktuálne sú tak zatvorené MŠ v Košickej Novej Vsi na Poľnej ulici, v Krásnej na Žiackej ulici a na Luníku IX,“ dodal.

Mesto podľa jeho slov nemôže nariadiť testovanie na ochorenie COVID-19 ani pedagogickým či nepedagogickým zamestnancom. Školský referát však zamestnancom pravidelne odporúča testovať sa. „Rovnako sú dodržiavané všetky opatrenia a nariadenia vlády. Regionálny úrad verejného zdravotníctva vykonáva v objektoch MŠ pravidelné kontroly,“ doplnil Fabian.