Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Košiciach pre opravu dočasne presunuli kancelárie prvého kontaktu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ukončenie stavebných prác je naplánované na polovicu mája tohto roka.

Košice 14. marca (TASR) - Na najbližšie dva mesiace sa presúvajú pracoviská Kancelárie prvého kontaktu na prízemí košického magistrátu na Triede SNP, dôvodom je rekonštrukcia ich pôvodných priestorov. Mesto Košice o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Od stredy (15. 3.) si občania vybavia potrebnú agendu na prízemí v trakte F (naľavo od bočného vstupu na magistrát), kde sa presunú pracoviská osvedčovanie dokumentov a komunálny odpad, miestne dane, parkovanie, podateľňa, vrátnica aj vyvolávací systém. Pokladňa bude počas rekonštrukcie sídliť v trakte E, platobný terminál bude dočasne nedostupný," uvádza s tým, že občanov na presunuté pracoviská navedú smerové tabuľky.

Ukončenie stavebných prác je naplánované na polovicu mája tohto roka. Prestavbou a modernizáciou Kancelárie prvého kontaktu vzniknú podľa mesta štyri kóje, pričom v každej bude priestor pre dve pracoviská. V bežnej prevádzke budú k dispozícii štyri pracoviská, no v období väčšej vyťaženosti, keď sa napríklad podávajú priznania k miestnym daniam, sa počet pracovísk zdvojnásobí. "Okrem toho pribudne nové vybavenie a priestory na sedenie," dodáva. Cieľom je skvalitniť služby pre občanov.

Mesto pripomína, že na magistráte funguje služba online objednávania na pracoviskách Kancelárie prvého kontaktu. Dodáva tiež, že z dôvodu rozsiahlej rekonštrukcie hlavného schodiska magistrátu je naďalej uzavretý hlavný vchod do budovy. Pre verejnosť a zamestnancov je k dispozícii bočný vchod od parkoviska na Ružínskej ulici. Opätovné sprístupnenie hlavného schodiska predpokladá v priebehu tejto jari.