Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Košiciach rozdelia na kultúru 150.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zámerom výzvy je podpora a rozvoj talentu a kultúrneho dedičstva prostredníctvom podpory projektov jednotlivcov a organizácií pôsobiacich v kultúrnom a kreatívnom priemysle (KKP) v Košiciach.

Košice 12. februára (TASR) – Grantovú výzvu zameranú na podporu kultúry a kreatívneho priemyslu a na zmiernenie dosahov pandémie nového koronavírusu vyhlásilo mesto Košice a nezisková organizácia Creative Industry Košice (CIKE) aj tento rok. Prerozdelí sa celkovo 150.000 eur.

Zámerom výzvy je podpora a rozvoj talentu a kultúrneho dedičstva prostredníctvom podpory projektov jednotlivcov a organizácií pôsobiacich v kultúrnom a kreatívnom priemysle (KKP) v Košiciach. „Hlavnými prioritami výzvy sú stabilizácia sektora KKP, podpora trvalo udržateľného rozvoja, porozumenia a tolerancie, ale tiež posilňovanie práce v partnerstve a zvyšovanie kvality verejného priestoru. Dôraz sa kladie na vysokú kvalitu obsahu, výsledkov, realizácie a dosahu projektov,“ povedal pre TASR hovorca mesta Vladimír Fabian.

Podporené budú výlučne projekty, ktoré sa primárne týkajú kultúry a kreatívnych odvetví. Subjekty a jednotlivci, ktorí v tejto oblasti nepôsobia, nie sú oprávnenými žiadateľmi. Magistrát pripomína, že pôsobnosť a realizácia projektov sú striktne viazané na územie Košíc.

Grantová výzva predstavuje od roku 2014 nástroj mesta Košice, prostredníctvom ktorého podporuje nezávislých kultúrnych operátorov s odkazom na dedičstvo titulu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013.

Žiadosti v rámci výzvy môžu záujemcovia podávať do 28. februára. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke CIKE.