Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Košiciach sa uskutoční Multimediálne Observatórium

Hrnčiarska ulica v Košiciach. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na Hrnčiarskej ulici návšetvníkov čakajú hudobné vystúpenia, ohňová šou aj akrobati.

Košice 14. augusta (TASR) - Akcia pod názvom Multimediálne Observatórium na Uličke remesiel sa uskutoční v Košiciach vo štvrtok 16. augusta na Hrnčiarskej ulici, pri Miklušovej väznici.

Program sa začne o 19.30 h koncertom kapely Observatórium, počas ktorého sa predstavia viacerí umelci. Okrem ohňovej šou si budú môcť diváci vychutnať akrobatické vystúpenie Katky Raševovej, ktorá predvedie vzdušný tanec. Po koncerte pokrstí kapela svoj nový album.

Podujatie pripravila nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry v spolupráci so známym košickým hudobníkom Petrom Tóthom a Stredoeurópskou vysokou školou, ktorá tohto roku otvorila svoje pracovisko v Košiciach.

Do metropoly východu sme prišli v čase, keď vrcholí realizácia podujatí v rámci Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Rozhodli sme sa podporiť takéto oživenie košickej Uličky remesiel a aj v budúcnosti by sme sa radi vo významnej miere podieľali na podpore kultúrnych podujatí a prepojení vzdelávania a kultúry v Košiciach,“ povedala prorektorka pre vzťahy s verejnosťou a spoluprácu s praxou na Stredoeurópskej vysokej škole Renáta Baníková.

Okrem pripraveného umeleckého vystúpenia si návštevníci zasúťažia aj o pekné ceny.

Podujatie Multimediálne Observatórium na Uličke remesiel je súčasťou projektu realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Príprava a realizácia týchto podujatí je v súlade s aktivitami EHMK 2013. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.