Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V košickej zoo sa po desiaty raz stretnú rozprávkové bytosti

Na archívnej snímke návštevníci v košickej zoo. Foto: TASR František Iván

Súčasťou programu bude tiež tanečný blok, minidisko, vystúpenie kúzelníka, ale aj rôzne hry, súťaže a atrakcie.

Košice 11. septembra (TASR) - Na desiatom ročníku Veľkého festivalu maskotov v košickej zoologickej záhrade (zoo) sa v nedeľu od 14.30 h predstaví približne 50 postavičiek. TASR o tom informovali organizátori podujatia, ktorými sú zoo a Detská organizácia Frigo Košiciach. Pre malých návštevníkov zoo v rámci podujatia pripravili aj pestrý program.

Medzi maskotmi budú napríklad postavičky z rôznych rozprávok, zvieratká, maskoti spoločností a športových klubov či populárne tváre z rozprávok Walta Disneyho. "Nebudú chýbať Macko Pu, Káčer Donald, Shrek, Labková patrola a mnoho iných," uviedli organizátori. Okrem toho, že sa deti budú môcť s postavičkami odfotiť, môžu sa zapojiť napríklad aj do pochodu maskotov a spoločného tanca. Súčasťou programu bude tiež tanečný blok, minidisko, vystúpenie kúzelníka, ale aj rôzne hry, súťaže a atrakcie.

"Podujatie je veľmi milým spestrením začiatku školského roka. V tomto roku sme opäť venovali zvýšenú pozornosť kvalitnému organizačnému zabezpečeniu. Posilnili sme predaj vstupeniek, koordinovanie parkovania a posilnená bude pravidelná linka č.29, práve tú odporúčame našim návštevníkom využiť," povedala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu zoo Eva Malešová.