Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V košickej zoo si zvieratá rozbaľovali vianočné darčeky z maškŕt

Foto: TASR/František Iván

Otváranie darčekov je spestrením nielen pre divákov, ale aj pre samotné zvieratá, ktoré takto dostávajú v živote v zajatí nové podnety.

Košice 18. decembra (TASR) - Predčasné Vianoce dnes mali zvieratá v košickej Zoologickej záhrade. Makaky, levice, či tiger Lucky dostali sviatočne vyzdobené darčeky, v ktorých po rozbalení našli pochúťky pod zub. Divácky populárnu a už tradičnú akciu nadšene sledovali desiatky detí.

"Makaky magoty dostali v balíčkoch ako obvykle puding, ovocie, levy mali vo vianočnom balení mäso, tigrovi chovatelia zamaskovali potravu do podoby myšiaka, na ktorého sa sprvu rozpačito pozeral ako na nejakého votrelca," uviedla pre TASR Eva Malešová z košickej zoo. Zo sviatočne vyzdobenej krabice dostali rybie pochúťky tulene počas komentovaného kŕmenia.

Otváranie darčekov je spestrením nielen pre divákov, ale aj pre samotné zvieratá, ktoré takto dostávajú v živote v zajatí nové podnety.



Vianočnú atmosféru v zoo v Kavečanoch dotvára až do 15. januára sviatočná výzdoba areálu. Bezplatne si ju môžu vychutnať všetci návštevníci, ktorí prídu po 14.00 h. Bez vstupenky sa počas týchto dní dostanú do zoo všetky deti do 12 rokov.

Zoologická záhrada bude otvorená aj počas sviatočných dní. Návštevníci sa môžu ohlásiť vopred, zoo vtedy pre všetkých záujemcov špeciálne pripraví komentované kŕmenie tuleňov o 14.30 h. Celkovo v zoo žije 1000 zvierat vyše 200 druhov.