Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Košický kemp láka návštevníkov altánkami, ihriskom či zónou pre deti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Karavany a stany môžu v kempe využiť priestranné trávnaté plochy s prípojkami a k dispozícii je aj ubytovanie v dvojizbových chatkách, mobilných domčekoch alebo apartmáne.

Košice 3. júna (TASR) - Košický kemping v mestskej časti Barca dostal pred turistickou sezónou zelenší šat a viacero nových zábavných prvkov. Projekt s názvom Neprebádaná zem na križovatke dobrodružstiev získal podporu 10.000 eur cez dotačný program Košického samosprávneho kraja (KSK) Terra Incognita.

Návštevníkov v kempingu Camp Košice - Route E58 čakajú novinky - tri drevené altánky s ohniskami na opekanie, informačné tabule, ornitologické stanovištia s ďalekohľadmi, 15 kŕmidiel pre vtáctvo a netopiere, vonkajšie workoutové ihrisko či detská zóna na hranie, informoval v piatok predseda KSK Rastislav Trnka.

Kemp s reštauráciou funguje od roku 1988 a snaží sa byť atraktívnejším a ekologickejším. "Vďaka tomuto projektu môžeme našim hosťom ponúknuť pridanú hodnotu vo forme bylinkovej a zeleninovej záhradky a v spolupráci s ornitológmi vznikli aj búdky a kŕmidlá, kde môžu návštevníci ďalekohľadmi pozorovať vtáctvo aj netopiere. Deti sa môžu dosýta vyšantiť na drevenom ihrisku a vďaka financiám z dotácie sme postavili aj prístrešky na opekanie," povedal autor projektu Henrich Tománek.

Karavany a stany môžu v kempe využiť priestranné trávnaté plochy s prípojkami a k dispozícii je aj ubytovanie v dvojizbových chatkách, mobilných domčekoch alebo apartmáne. Konajú sa tam aj moto či auto zrazy a rôzne oslavy.

Trend kempovania sa podľa Lenky Vargovej Jurkovej z Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus v dnešnom čase výrazne posilňuje. "Karavaning či kemping je hitom, ktorý je potrebné správne podchytiť, vytvoriť pre neho potrebnú infraštruktúru a príjemné prostredie. To sa v autokempe v Barci podarilo, vďaka čomu je toto miesto cieľom, v ktorom sa majú cestovatelia chuť zdržať o čosi dlhšie," skonštatovala.