Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Košickom kraji zrekonštruovali dva úseky ciest I. triedy

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Oprava bola súčasťou projektu Slovenskej správy ciest, ktorý zahŕňa veľkoplošné opravy ciest I. triedy po celom Slovensku.

Košice 28. novembra (TASR) - V Košickom kraji v týchto dňoch ukončili práce na rekonštrukcii dvoch úsekov ciest I. triedy, stáli takmer dva milióny eur bez DPH. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK Simona Tančáková s tým, že dielo realizovalo Združenie EUROVIA - Doprastav. Obnovili úsek cesty I/79 v okrese Trebišov, ktorý spája obec Svätuše a mesto Kráľovský Chlmec. Rekonštrukcie sa dočkala aj časť komunikácie I/18 medzi mestom Michalovce a mestskou časťou Topoľany.

So stavebnými prácami začali v septembri. Opravený úsek v Michalovskom okrese má dĺžku 2500 metrov. Tančáková pripomenula, že súčasťou stavebných prác bola aj výšková úprava 84 kusov uličných vpustí a osadenie 23 liatinových poklopov. Cena predstavovala viac ako milión eur bez DPH.

V úseku v okrese Trebišov opravili vozovku s celkovou dĺžkou 4530 metrov. Aj tu pribudli po frézovaní a ďalších prácach dve asfaltové vrstvy. Dielo zrealizovali za viac ako 970.000 eur bez DPH.

Pôvodné úseky vozoviek podľa Tančákovej nespĺňali požiadavky aktuálnych noriem. "Vďaka oprave komunikácií sa zlepší ich prevádzková spôsobilosť a predĺži sa tiež ich životnosť. Vodiči tak budú môcť jazdiť po nových, kvalitných a zabezpečných cestách," dodala s tým, že cieľom rekonštrukcie bolo zvýšenie komfortu a bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky.

Oprava bola súčasťou projektu Slovenskej správy ciest, ktorý zahŕňa veľkoplošné opravy ciest I. triedy po celom Slovensku.