Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Kráľovskom Chlmci obhájil post primátora Karol Pataky

Na snímke starosta Kráľovského Chlmca Karol Pataky. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Aj v meste Sečovce obhájil funkciu doterajší primátor Dominik Frajkor, ktorý ako nezávislý dosiahol 54,42 percenta hlasov.

Kráľovský Chlmec 31. októbra (TASR) – Post primátora Kráľovského Chlmca v okrese Trebišov obhájil Karol Pataky zo strany Aliancia. Vo funkcii bude tretie volebné obdobie.

Pataky získal 78,01 percenta hlasov, jeho jediná protikandidátka Gabriela Zvolenská, ktorá kandidovala ako nezávislá, mala podporu 21,98 percenta. Volebná účasť bola 36,42 percenta. Aliancia uspela aj v mestskom zastupiteľstve, kde obsadí až desať z 11 kresiel.

Aj v meste Sečovce obhájil funkciu doterajší primátor Dominik Frajkor, ktorý ako nezávislý dosiahol 54,42 percenta hlasov. V poradí za ním nasledovali ďalší nezávislí kandidáti Lukáš Harhaj - 20,6 percenta, Marián Vanci - 17,18 percenta, Michal Hohoš – 4,44 percenta a Marcel Hurčík- 2,92 percenta, šiesty v poradí bol Róbert Filko za OĽANO – 0,41 percenta hlasov.

Na voľbách sa zúčastnilo 50,33 percenta oprávnených voličov. V sečovskom mestskom zastupiteľstve dominujú nezávislí poslanci, ktorí majú deväť z 11 mandátov.

K zmene dôjde v meste Čierna nad Tisou, kde za nového primátora zvolili Viktora Palka. Kandidoval za koalíciu Aliancia, KDH a Smer-SD, pričom získal 65,95 percenta hlasov. Druhá skončila Zita Baloghová kandidujúca za Demokratickú stranu, ktorá mala podporu 19,85 percenta, a tretí nezávislý kandidát Gejza Tipcsák s 14,19 percenta hlasov. Post primátorky už neobhajovala Marta Vozáriková.

Účasť bola 37,88 percenta, vyplýva to z oficiálnych výsledkov sobotňajších (29. 10.) spojených volieb. V deväťčlennom mestskom zastupiteľstve má najviac strana Aliancia, a to päť zvolených poslancov.