Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Kremnici budú počas testovania štyri odberné miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri koordinácii obyvateľov má pomôcť aj mestský rozhlas.

Kremnica 26. októbra (TASR) – Aj samospráva Kremnice sa pripravuje na operáciu Spoločná zodpovednosť, ktorej cieľom je pretestovať obyvateľstvo Slovenska antigénovými testami. Primátor Alexander Ferenčík verí, že mesto svoje úlohy splniť dokáže. Pre TASR potvrdil, že testovanie sa uskutoční na štyroch miestach, s organizáciou má pomôcť aj mestský rozhlas.

„Testovanie dokážeme zabezpečiť, v povinnostiach v našej kompetencii nevidím problém,“ povedal primátor. Myslí si, že limitujúcim faktorom celoslovenského testovania bude schopnosť Ozbrojených síl SR zabezpečiť dostatok zdravotníckych pracovníkov.

Samospráva Kremnice pre potreby testovania vyčlenila štyri odberné miesta. Nachádzať sa budú v takzvanej „dolnej telocvični“ na ulici Jula Horvátha, v telocvični základnej školy na Andelovej ulici, v priestoroch mestského kultúrneho strediska a v budove mestského úradu.

Pri koordinácii obyvateľov má pomôcť aj mestský rozhlas, s pomocou ktorého budú obyvateľov priebežne informovať o vyťaženosti jednotlivých odberných miest. Podobne ako ďalšie samosprávy, aj Kremnica stále hľadá dobrovoľníkov, ktorí by sa mohli operácie zúčastniť. Pomocnú ruku malo zatiaľ ponúknuť približne 40 ľudí.