Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Kremnici pokračovala Biela stopa aj v nedeľu

Na Skalke pri Kremnici sa koná jubilejný 50. ročník Bielej stopy spojený s Majstrovstvami Európy v lyžiarskom maratóne 2023 Euroloppet. Foto: TASR

V nedeľu v Kremnici nastúpili aj pretekári v kategórii Junior. V juniorských kategóriách súťažilo takmer 100 mladých športovcov.

Kremnica 5. marca (TASR) – Beh na lyžiach v rekreačnom stredisku Skalka pri Kremnici pokračoval aj v nedeľu. Na trať sa postavilo takmer 200 pretekárov, ktorí absolvovali 30-kilometrovú trasu klasickou technikou. TASR o tom za organizátorov Bielej stopy informovala Silvia Horváthová.

Pripomenula, že Slovák Ján Mikuš zo SKI Teamu Jase Látky na tohtoročnej Bielej stope získal prvenstvo v 50-kilometrovej trati voľným štýlom. Súčasne má aj druhé miesto z 30-kilometrovej trate klasickou technikou. "Najskôr som sa pripravoval na Svetovú zimnú univerziádu, tesne predtým som však ochorel. No už som zas vo forme, sezóna sa celkom vyladila a po nedeľnom úspechu som spokojný," uviedol Mikuš.

Horváthová spresnila, že zlatý stupeň víťazov v klasike obsadil Nemec Jonathan Goeppert. "Trať bola náročná, ale som hrdý, že som vyhral 50. ročník Bielej stopy. Oslavovať v nedeľu asi nebudem, pretože cestujem späť domov do Nemecka," povedal Goeppert. Tretie miesto obsadil jeho štafetový partner Christoph Friedl z rovnakého oddielu.

V nedeľu v Kremnici nastúpili aj pretekári v kategórii Junior. V juniorských kategóriách súťažilo takmer 100 mladých športovcov. "V rámci 50. jubilea Bielej stopy sa na trať súťažne postavil aj stotisíci pretekár v histórii podujatia," ukončila Horváthová.

Na pretekoch cez víkend asistovali aj profesionálni a dobrovoľní záchranári Horskej záchrannej služby (HZS). "Počas konania 50. Bielej stopy ošetrili siedmich pretekárov," uvádza HZS na svojej oficiálnej webstránke.