Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Krupine sa na Deň Zeme bude zbierať odpad

Ilustračná fotka. Foto: Božena Kučerová

Aktivity ku Dňu Zeme zamerané na čistenie mesta, sadenie stromov, ale aj na edukačnú činnosť pripravujú na piatok (21. 4.).

Krupina 20. apríla (TASR) – Aktivity ku Dňu Zeme zamerané na čistenie mesta, sadenie stromov, ale aj na edukačnú činnosť pripravujú na piatok (21. 4.) v Krupine. Mesto ich organizuje v spolupráci s viacerými mestskými organizáciami, školami a firmami.

"Naše mesto vyčistíme a skrášlime, vysadíme stromy a deti sa dozvedia viac o ochrane prírody a životného prostredia," informuje mesto.

Na edukačné aktivity zamerané na zvyšovanie environmentálnej osvety žiakov materských a základných škôl budú v Domčeku-CVČ pripravené viaceré stanovištia s environmentálnym programom. Študenti Gymnázia A. Sládkoviča napríklad predstavia projekt, ktorý upriami pozornosť na problematiku ekológie v textilnom priemysle. "Rozhodli sa dať nepotrebnému textilu druhú šancu a nájsť mu nový zmysel. Zorganizovali zber nepotrebného textilu, z ktorého následne vyrábali a predávali originálne hračky pre psy a plátenné tašky, ktoré nahrádzajú plastové vrecúška," uvádza mesto.

Okrem edukačných aktivít pracovníci mestského úradu spolu so zamestnancami mestských lesov vysadia niekoľko desiatok stromov a kvetov. "Spolu s našimi základnými školami a miestnymi firmami vyčistíme niekoľko lokalít od odpadkov," pripomína samospráva.

Jedna z firiem vyčistí a obnoví značenie smerom k Tureckým studniam a ďalšia vyčistí okolie strážnej veže Vartovka či osadí nové odpadkové koše v centre mesta. Primátor Krupiny Radoslav Vazan pri tejto príležitosti vyzýva občanov, aby sa aj oni zapojili do čistenia okolia svojich domov a bytov.