Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Krupine vznikne pumptracková dráha

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Mesto Krupina si ako jednu zo svojich priorít zvolilo rozvoj športovej infraštruktúry.

Krupina 2. januára (TASR) – V Krupine pripravujú výstavbu prvej pumptrackovej dráhy. Vyrásť má v lokalite schválenej v zmysle územného plánu mesta, a to na voľnej ploche neďaleko centra, vo vlastníctve samosprávy pri rieke Krupinici. Informuje o tom primátor Radoslav Vazan.

"Na vybudovanie pumptrackovej dráhy v našom meste sa mi podarilo získať sponzora. Na rokovaní mestského zastupiteľstva v Krupine som v októbri predložil návrh uznesenia a memorandum o spolupráci, podľa ktorého tento rok spoločnosť Viakorp Krupina vybuduje túto dráhu na svoje náklady," uvádza primátor. Nový areál má rozšíriť možnosti športovania a prilákať do mesta aj nových návštevníkov.

Pumptrack je primárne bicyklová dráha, ktorú si vedia užiť všetky vekové a výkonnostné kategórie jazdcov od odrážadiel až po pretekárov. Jazdiť na nej sa dá nielen na bicykli, ale napríklad aj na kolobežke, skejtborde či kolieskových korčuliach.

Mesto Krupina si ako jednu zo svojich priorít zvolilo rozvoj športovej infraštruktúry. Vlani napríklad postavilo a odovzdalo atletickú dráhu a atletické sektory v areáli športového štadióna a zrekonštruovalo atletické zariadenia v areáli svojich základných škôl.