Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V Kynceľovej sa v radoch nečaká, obec zaviedla precízny systém

Ilustračné foto. Foto: TASR - Róbert Fritz

Ľudia k odberovému miestu prichádzajú v presne dohodnutý čas.

Kynceľová 7. novembra (TASR) – V Kynceľovej v okrese Banská Bystrica sa počas druhého kola plošného testovania na COVID-19 čaká v minimálnych alebo dokonca v žiadnych radoch. Ľudia totiž k odberovému miestu prichádzajú v presne dohodnutý čas. S obyvateľmi obce si ho vopred dohodla starostka Martina Kubišová.

Myslím, si že pretestujeme minimálne 95 percent našich občanov,“ prezradila starostka. Kynceľová opäť využíva systém, ktorý sa osvedčil už počas prvého kola testovania. Obyvatelia obce majú pridelený presný čas, kedy sa majú na odberové miesto dostaviť. Takzvaní „cezpoľní“ mali tentoraz možnosť rezervácie termínu online. Kto nie je zapísaný v zozname starostky, otestovať sa môže vo večerných hodinách, ak na to ostane čas.

Chceli sme chrániť našich občanov, aby sa tu netvorili dlhé rady a ľudia sa nestretávali vo veľkých skupinách. Veľký záujem prejavili aj starší ľudia, ktorí patria do ohrozených skupín obyvateľstva,“ vysvetlila starostka. Nie každý je však k časovému harmonogramu tolerantný. „Počas prvého kola sa vyskytli aj prípady, keď nahnevaní ľudia chceli na obec volať políciu, či podávať oficiálne sťažnosti,“ priznala starostka s tým, že sobotné testovanie sa zatiaľ zaobišlo bez incidentov.