Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V L. Hrádku urobia stavebné úpravy ciest a parkovísk za 260.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Pri materskej škole v Dovalove pribudnú tri šikmé parkovacie miesta. Ich povrch bude asfaltový. Súčasťou prác bude aj odstránenie oplotenia.

Liptovský Hrádok 23. septembra (TASR) – Stavebné úpravy ciest a parkovísk v Liptovskom Hrádku za 260.000 eur sa začnú ešte počas septembra. Mesto Liptovský Hrádok o tom informuje na svojej webovej stránke. Ako prvé spustia práce na sídlisku Prekážka, následne na komunikácii k cintorínu v mestskej časti Dovalovo.

"Nový asfaltový povrch bude v úseku od hlavnej cesty na ulici SNP popred objekt Hybadlo až po sídlisko Prekážka. Vo vnútrobloku 725 a 726 pristúpime aj k úprave 16 miest na parkovanie. Ich doterajší povrch zo štrku bude nahradený dlažbou," vysvetlila vedúca odboru výstavby mestského úradu v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.

Pri cintoríne v Dovalove dostane asfaltový podklad plocha na parkovanie. "Pristúpime tiež k novému asfaltovému povrchu na ulici K cintorínu v celkovej dĺžke približne 600 metrov," dodala vedúca odboru výstavby.

Ako uviedla, vo vnútrobloku na Belanskej je pôvodný liaty asfalt už na viacerých miestach v zlom stave. Po jeho odstránení položia nový asfaltový koberec. "Opraví sa aj plocha pred materskou školou," podotkla Strapoňová.

Pri materskej škole v Dovalove pribudnú tri šikmé parkovacie miesta. Ich povrch bude asfaltový. Súčasťou prác bude aj odstránenie oplotenia.

Stavebné práce si vyžiadajú nevyhnutné dopravné obmedzenia, ktoré budú vyznačené prenosným dopravným značením.