Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Už aj v L. Mikuláši a L. Hrádku si prevzali žiaci vysvedčenia

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Žiakom a zamestnancom školy v Liptovskom Hrádku sa primátor Branislav Tréger prihovoril prostredníctvom školského rozhlasu.

Liptovský Mikuláš 30. júna (TASR) – Koncoročné vysvedčenia si v stredu v dvoch základných školách (ZŠ) zriadených mestom Liptovský Hrádok prevzalo približne 900 detí. V neďalekom Liptovskom Mikuláši sa letné prázdniny začínajú pre vyše 2400 žiakov z mestských ZŠ.

Základné školy v Liptovskom Mikuláši tento školský rok navštevovalo celkom 2415 žiakov, do materských škôl chodilo 939 detí. "So ZŠ sa tento rok lúčilo 236 deviatakov a na prázdniny sa teší 257 detí, ktoré navštevovali prvý ročník," uviedla hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. Ako dodala, mesto má v pôsobnosti šesť základných a 11 materských škôl.

Žiakom a zamestnancom školy v Liptovskom Hrádku sa primátor Branislav Tréger prihovoril prostredníctvom školského rozhlasu. "Všetci máme za sebou veľmi špecifický a náročný školský rok. Ten sa vám, vďaka spoločnému úsiliu, podarilo zvládnuť. Ďakujem všetkým pedagogickým i nepedagogickým pracovníkom za ich nasadenie. Žiakom prajem príjemné prežitie prázdnin," zaželal.