Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Lamači otvoria v stredu nové zberné miesto na odpad

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Odovzdať tu môžu Lamačania aj drobný elektroodpad, papier, plast, tabuľové a obalové sklo, jedlé oleje, jedlé tuky, upozornila samospráva.

Bratislava 21. septembra (TASR) – V Lamači sprístupnia v stredu 22. septembra pre rezidentov mestskej časti nové zberné miesto. Areál na ulici Pod násypom v blízkosti križovatky s Hodonínskou ulicou má byť v prevádzke celoročne, v prvom období od spustenia bude otvorený v skúšobnom režime tri dni v týždni – v pondelok, stredu a sobotu.

"Zberné miesto by malo postupne nahradiť jarné a jesenné pristavovanie veľkokapacitných kontajnerov," objasňuje mestská časť. Od 22. septembra budú umiestnené v areáli tri kontajnery – jeden na biologicky rozložiteľný odpad a ďalšie dva na klasický objemný odpad z domácností. "Odovzdať tu môžu Lamačania aj drobný elektroodpad, papier, plast, tabuľové a obalové sklo, jedlé oleje, jedlé tuky. To všetko na základe vypísaného zberného lístka," upozornila samospráva.

Avizuje, že postupne by mala v areáli pribudnúť váha na váženie odpadu, nádoby na umiestňovanie malého stavebného odpadu do jedného kubického metra, rovnako sa na toto miesto presunie zber papiera.