Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V levočskej nemocnici sa pandemická situácia zlepšuje

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem nižšieho počtu pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici zaznamenali aj rapídny pokles pozitívnych zamestnancov a klesajúci vývoj dokazuje aj testovanie.

Levoča 7. mája (TASR) – Levočská nemocnica každým dňom zaznamenáva zlepšenie pandemickej situácie. K piatku poskytuje zdravotnú starostlivosť piatim pacientom na internom oddelení COVID-19 a dvom na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, ktorí sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Informovala o tom námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť levočskej nemocnice Beáta Ružbacká.

Okrem nižšieho počtu pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici zaznamenali aj rapídny pokles pozitívnych zamestnancov a klesajúci vývoj dokazuje aj testovanie. „K dnešnému dňu máme v domácej izolácii len jedného kolegu. Za tento týždeň sme na našom mobilnom odberovom mieste vykonali 431 testov, z ktorých ani jeden nebol pozitívny,“ uviedla námestníčka.

Vo vakcinačnom centre zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 tisíce ľudí. „Prvou dávkou bolo u nás zaočkovaných už 8871 ľudí a druhú dávku ich zatiaľ dostalo 3850,“ priblížila Ružbacká. V levočskej nemocnici však naďalej platia prísne protipandemické opatrenia a zákaz návštev.