Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V levočskej nemocnici sú už len dvaja COVID pozitívni pacienti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dobré skúsenosti máme aj s podávaním monoklonálnych protilátok, informovala námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Renáta Bičanovská.

Levoča 10. januára (TASR) – Levočská nemocnica sa aktuálne stará už len o dvoch COVID pozitívnych pacientov. Nízka obsadenosť lôžok pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19 nebola podľa zástupcov nemocnice realitou niekoľko mesiacov.

"V novembri sme ich mali denne v priemere 25 až 28, čo dokonca presahovalo kapacitu reprofilizovaných lôžok. Dobré skúsenosti máme aj s podávaním monoklonálnych protilátok. Pri viac ako 90 percentách pacientov, ktorým bola táto liečba v indikovaných prípadoch podaná, sa následne nevyžadovala hospitalizácia,“ informovala námestíčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Renáta Bičanovská.

Minulý týždeň vo vakcinačnom centre levočskej nemocnice podali 464 dávok vakcín Pfizer/BioNTech proti COVID-19, najväčší záujem je o tretiu dávku. „V mobilnom odberovom mieste COVID-19 sa vykonalo 670 antigénových testov, z ktorých bolo 15 pozitívnych. PCR testov bolo realizovaných 255 a pozitívne potvrdených bolo 48 testov,“ doplnila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Lucia Boháčová.