Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Liptove vybrali vlani na dani z ubytovania takmer milión eur

Na snímke pohľad na unikátne pivničky na skladovanie zemiakov a zeleniny vyhĺbené do vápencovej horniny pod vrchom Turnička v Liptovskej Tepličke 22. augusta 2013. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V liptovskom regióne vybrali v minulom kalendárnom roku napriek výraznej letnej i zimnej nepriazni počasia na dani z ubytovania 985. 304 eur.

Liptovský Mikuláš 19. februára (TASR) – V liptovskom regióne vybrali v minulom kalendárnom roku napriek výraznej letnej i zimnej nepriazni počasia na dani z ubytovania 985.304 eur. Tradičným lídrom liptovského cestovného ruchu zostala Demänovská Dolina pod Chopkom s vybratou sumou viac ako 364.000 eur.

Tohtoročná štátna dotácia do rozvoja tamojšieho turizmu by tak mala zásluhou rastúcich daňových príjmov dosiahnuť sumu 767.647 eur. "Čím viac peňazí pritečie do rozpočtov samospráv, tým viac bude môcť naša spoločná organizácia minúť na rozvojové aktivity. Preto sa snažíme pôsobiť motivačne na ubytovateľov," vysvetlil starosta Liptovského Jána Juraj Filo.

Riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková v tejto súvislosti zdôraznila, že Liptáci začínajú čoraz viac správne chápať, že sa oplatí vyvíjať spoločné úsilie. "Naším zámerom je neustále skvalitňovanie propagácie nášho regiónu a chceme zvýšiť návštevnosť Nízkych Tatier v letnej sezóne," skonštatovala.

"Prím bude hrať pešia turistika, cykloturistika, gastronómia a čo najpestrejšia zábava pre všetky skupiny turistov, rodinám s deťmi, aktívnym dovolenkárom, ale i milovníkom oddychu a komfortu,"
dodala Bartková s tým, že strategickou úlohou do blízkej budúcnosti je poskytovať návštevníkom Liptova čo najväčší výber na počasí nezávislých aktivít.